Bør du kjøpe en Breitling-klokke eller kanskje en Rolex? Dette er to navn som kan sees på som likeverdige, men de er ganske forskjellige klokker, selv om begge er luksusklokker. Dette er to merker fra Sveits med veldig godt rykte så på en måte kan det være vanskelig å si at det ene ville være bedre enn det andre. Men vi skal prøve…

Breitling er ikke like kjent som Rolex

Hvis vi ser på hvor kjente disse merkene er, vinner Rolex. Rolex regnes som verdens tredje mest kjente merke etter Nescafé og Nestle. Breitling finner sted nummer 15 på listen over kjente merker.

Hvis det er viktig for deg at folk rundt deg skjønner at du har på deg en luksusklokke, er det mer sannsynlig at de gjør det hvis du har på deg en Rolex. Men Breitling er også et veldig kjent merke, så selvfølgelig er det mange som vil kjenne seg igjen i at det er dette merket du bruker.

Og det skal sies at folk som faktisk kan noe om klokker blir imponert over Breitling når de vet hvor fint dette merket er. Dette er tross alt kvalitetsklokker som leder utviklingen av virkelig gode klokker.

Med tanke på hva det koster å kjøpe klokken

Når vi ser på priser er det slik at Rolex koster mye mer enn Breitling. Klokkene deres er normalt dobbelt så dyre som Breitlings modeller. Så hvis du vil bruke mye penger på en virkelig god klokke, kan det være lurere å gå for Breitling fordi du får veldig høy kvalitet til en lavere pris enn Rolex.

Når det er sagt, skal det sies at Breitling ikke lager kvartsklokker. De lager kun mekaniske klokker og det er noe som puster litt mer prestisje. Så du får en billigere klokke som er litt kulere hvis du ser på den på denne måten.

Med tanke på hvilken klokke som beholder sin verdi

For deg som tror at du på et tidspunkt vil ønske å selge klokken din, er det også viktig å tenke på hva den da vil være verdt. Rett opp, det er mer sannsynlig at du får mer for en brukt Rolex enn for en brukt Breitling.

Nå skal det sies at dette vil avhenge mye av klokkens tilstand og hvilken modell det er. Hvis du har en sjelden Breitling i perfekt stand, kan den gå for mer enn en oppskrapet Rolex-klokke. Her må du se på sak til sak, selv om vi generelt kan si at Rolex er en bedre investering for de som ønsker å selge klokken på et senere tidspunkt. Dette forutsetter selvfølgelig at klokken er tatt hånd om på riktig måte.

Noen fordeler og ulemper med Breitling

Det er fine fordeler med Breitling som disse klokkene er kjent for sin høye kvalitet. Tross alt brukes de av piloter og astronauter så vel som av militæret. Breitling har også produsert smartklokker som kan være spennende å se på. Dette er unike smartklokker spesialdesignet for de som er ute og flyr i luften og atmosfæren.

Med Breitling får du minst 5 års garanti og samtidig betaler du mindre enn for en tilsvarende Rolex-klokke. Det er mange fine modeller å velge mellom og du kan også finne Breitling-klokker med gummiarmbånd. Det er ikke like mange av disse fra Rolex, kun i deres Yachtmaster-serie.

Hvis vi skal se på ulempene med Breitling, er det at merket ikke er like kjent som Rolex. Du får ikke samme verdi når du selger en Breitling-klokke brukt. I tillegg er de ikke like luksuriøse i designet, noe som kan være et minus for noen.

Hva bør du velge?

Om du bør ha Breitling eller Rolex er opp til din smak og budsjett. Du kan selvfølgelig også tenke fremover hvis du tror du vil selge klokken i fremtiden. Da er ofte Rolex et bedre alternativ. Men bare hvis du liker det luksuriøse utseendet mer enn det sporty og profesjonelle som Breitling står for.